07 December 2012

R&Y Homestay Kampung Sungai Tuang, Masjid Tanah, Melaka

Akhirnya tertunai hasrat Ayah dan Bonda tercinta saya memiliki homestay sendiri. Homestay R&Y yang mengabadikan pangkal nama mereka sekarang dah hampir tiga bulan usianya. Ibarat kata masih dalam tempoh honeymoon :>.Baru sangat.

Hasrat awal Ayah mahu dirikan sebuah chalet dua tingkat, namun kawasan tanah yang sedia ada tidak mengizinkan rancangan berkenaan direalisasikan. Sudahnya sebuah rumah teres setingkat menjadi realiti. Syukur alhamdulillah.

Berhadapan dengan laut Selat Melaka, homestay dua bilik termasuk tiga bilik air ini turut menawarkan ruang tamu yang luas, kelengkapan memasak yang lengkap, peti sejuk dan mesin basuh untuk mereka yang berkeluarga khusus beragama Islam.

Pelbagai aktiviti yang boleh dilakukan antaranya bersantai di tepian pantai, bbq dan sebagainya. Lebih menarik, anda juga boleh membuat tempahan makanan kepada pemilik homestay yang juga katerer pada kadar yang amat berpatutan.

Setakat ini, sambutan yang diterima amat memberansangkan, malahan ada yang sudah menempah untuk sewaan tahun hadapan. Harganya? Homestay atau penginapan sebuah rumah takkan sama dengan dengan harga chalet atau resort bukan?

Izinkan saya berkongsi sedikit gambaran penginapan di sini:
Ruang tamu
Ruang dapur  (eh anak sape la tu)
Untuk maklumat lanjut sila ke link berikut R&Y-homestay.

Sekian. No comments:

Post a Comment