05 February 2012

Bila Isteri Cuti Sebulan

Genap seminggu saya dan anak-anak balik kampung di Melaka.

Balik kerana untuk membantu apa yang patut untuk majlis perkahwinan adik, Hakimah yang akan berlangsung hujung bulan ni. So, sebagai perancang perkahwinan tak rasmi ni, boleh katakan jadual agak padat dengan macam-macam aktiviti.

Disamping merangkap driver tak rasmi (sebab adik-adik lain tak balik lagi), saya sibuk bantu mak buat hantaran, teman Mak menjemput, beli barang untuk hadiahkan tetamu dan macam-macam lagi. Secara tak langsung aktiviti Khalish dan Ilhan juga agak padat sebab mereka kan handbeg saya yang akan dibawa kemana saja. hehe...(padahal ibu mereka ni banyak pakai beg sandang jer). hehe...

Khalish sekarang pagi dan petang akan ke rumah moyangnya yang hanya beberapa langkah dari rumah mak. Nak tengok Tok Nyang katanya. (Atuk saya yang berusia 84 tahun baru saja pembedahan tulang peha akibat terjatuh ketika solat tiga minggu lalu.). Rasa belas sebab Atuk yang selama ini aktif ke sana sini terlantar atas katil saja. Mujur kesihatannya makin bertambah baik.

Ilhan pula, pada usia 1 tahun tiga bulan baru dapat keyakinan berjalan. Letih juga nak mengejarnya. Masuk bilik keluar dapur terus ke hall. Sorry ye B, tak dapat nak upload gambar sebab tak de card reader plus kamera pun tak bawa.

Ni pun ikut adik kejap gi cc dan terpaksa menaip sambil mata perhati Ilhan meronda sana sini. Mujur Khalish ikut atuk nenek pergi jemputan kahwin sambil menjemput sekali. Kalau tak maunya mereka bergabung tenaga kat sini.

Rasanya cukup setakat ni, buat Ayah kepada anak-anak saya, jaga diri ye B. Jangan lupa balik dua minggu lagi tau. Jaga diri semua. muaahhsss...


No comments:

Post a Comment