08 September 2009

Khalish Soping Raya

Walaupun baru berusia 3 bln 27 hari, khalish dah pandai pilih baju sendiri

Beberapa hari lalu, ibu dan ayah khalish (yang kebetulan offday) keluar bersoping baju raya untuk khalish di salah sebuah hypermarket di Ipoh. Walaupun masih bayi (hakikatnya tak tahu pilih baju dan amik tahu harganya) namun kami tak ketinggalan menyediakan persiapan baju raya untuk khalish.

Banyak betul pilihan untuk baju bayi, naik juling mata jugalah nak pilih. Yang paling tak dilupakan masa ibu tunjukkan sehelai baju yang bertali dan ada t-shirt dalamnya (sila lihat pix di atas) pada khalish cap baby kiko. Sekali khalish pegang tak nak lepas da...

Ayah khalish tersenyum je time tu tengok keletah anaknya dan segera merakamkan detik2 itu dengan hpnya. Amik jelah, kata ayah. Ibu pun dah nak sambar gak baju belang hijau dan separa kodroi tu, namun lepas meneliti harganya (hah?? boleh beli 2 pasang baju raya ibu tu...), maka ibu dan ayah terpaksa buat2 lupa hasrat untuk menyambarnya.

Ni try kasut raya lak...

Tak pe ye khalish, bila khalish dah setahun ke atas baru ibu belikan. Lagipun alasan paling logik khalish tak leh nak tunjuk laram lagi kan..kan? (alasan tersirat : dek kegawatan ekonomi yang memaksa kita berjimat. hahaha...)

Soping baju raya khalish berakhir dengan pencarian tiga pasang baju comel berlainan jenis serta kasut raya untuknya. Harganya = sehelai baju cap kiko tadi. Ingat nak ronda2 lagi, tapi tak dan sebab khalish dah stat meragam akibat kepenatan.

Maka dengan itu, diumumkan jadilah khalish sambut raya buat kali pertama tahun ni. Yahuu...Jom layan pix

Letihnya soping....


(Khalish: bilalah nak pakai baju ni, ibu)2 comments:

  1. oh pandainyer dia pilih bju...dh xnk lpas dh ble dpt tu..

    ReplyDelete
  2. memang pun. kuat betul khalish pegang kak. lama plak tu. tapi xpe, janji dia tak nangis nak baju tu. kalo tak, haru...

    ReplyDelete